Tag: orthopedics-sports-medicine

LOTET E MENISKUT MUND TE SHFAQEN NE CDO MOSHE
LOTET E MENISKUT MUND TE SHFAQEN NE CDO MOSHE

MOS U SURPRIZONI, ATO MUND TE SHFAQEN EDHE TEK FEMIJET! KJO SEMUNDJE E CILA SHFAQEJ ZAKONISHT TEK TE RRITURIT, MUND  TE SHFAQET EDHE TEK FEMIJET  PAS MOSHES 10 VJECARE. Lotët e meniskit, të cilat të gjithë ne i kemi quajtur “sëmundje atleti” për shumë vite janë keqkuptuar nga shumë njerëz. Ndërsa shumica e njerëzve mendojnë […] Read More
Një udhëtim i detyruar për vajzën 16 vjeçare e cila kërcente dhe luante futboll:
Një udhëtim i detyruar për vajzën 16 vjeçare e cila kërcente dhe luante futboll:

HISTORIA E MARIAS E CILA U DIAGNOSTIKUA ME SKOLIOZE: NGA ISLANDA NE TURQI Maria, një vajzë që vallëzonte, angazhohej në sporte dhe luante futboll për 4 vjet ishte vetëm 16 vjeç kur ajo dhe familja e saj dëgjuan për diagnozën e “skoliozës” për herë të parë në jetën e tyre. Frika dhe shoku i kapluan. […] Read More
“MBANI FEMIJET TUAJ NEN KONTROLL PER SKOLIOZEN”
“MBANI FEMIJET TUAJ NEN KONTROLL PER SKOLIOZEN”

Emina Sandal thotë  se ka zbuluar skoliozën kur ishte 24 vjec Këngëtarja e famshme, Emina Sandal mori pjese në eventin e 5-të të zhvilluar këtë vit  “ Qershori, Muaji i Ndërgjegjësimit të Skoliozës” Në datën 10 Qershor 2017, Emina Sandal mori pjesë në ceremoninë e hapjes së ekspozitës me temë “Lulet e Skoliozës” e cila […] Read More
Kirurgjia: Opsioni i vetëm në trajtimin e hernies pediatrike
Kirurgjia: Opsioni i vetëm në trajtimin e hernies pediatrike

Hernia inguinale ose umbilikale, te cilat zhvillohen ne shume femije te cilet jane te shendetshem, mund te trajtohen permes procedurave kirurgjikale. Hernia, e cila në terma më të thjeshtë mund të përshkruhet si kusht në të cilin një organ i brendshëm del nga pjesa e dobët në zonën e trupit, është shumë i zakonshëm.  Kjo […] Read More
IMAZHERIA 3-D NE TRAJTIMIN E SKOLIOZES
IMAZHERIA 3-D NE TRAJTIMIN E SKOLIOZES

Shume  çrregullime ortopedike, diagnostikimi i te cilave eshte bere nepermjet mri-së dhe radiografi-së tashme mund te diagnostikohen nepermjet “eos”, nje pajisje e cila administrohet me nje doze te ulet rrezatimi Shumë sëmundje në fushën e ortopedisë dhe traumatologjisë vlerësohen me metoda imazherike dy-dimensionale. Skolioza është një deformim tre-dimensional shumë kompleks. Vlerësimi i skoliozes, i cili […] Read More
Nëse doni këmbë të shëndetshme, mos i neglizhoni ushtrimet!
Nëse doni këmbë të shëndetshme, mos i neglizhoni ushtrimet!

Çrregullimet që zhvillohen në këmbë, të cilat janë organet më të keqtrajtuara në trupin e njeriut, tentojnë të përparojnë me kalimin e kohës. Në trajtimin e këtyre çrregullimeve, të cilat shkaktohen si pasojë e pasivitetit fizik, zgjedhjes së gabuar të këpucëve dhe faktorëve gjenetikë, shpresa e fundit është operacioni. Çrregullimet e këmbëve janë kushte që […] Read More
Futbollisti I njohur Brazilian, Neymar viziton Qendrën Sportive Mjeksore Acibadem
Futbollisti I njohur Brazilian, Neymar viziton Qendrën Sportive Mjeksore Acibadem

Futbollisti i  famshëm Neymar da Silva Santos Junior lojtar i futbollit Brazilian , i cili është aktualisht me ekipin e Spanjës Barcelona,  vizitoi Qendrën Sportive Mjeksore Acibadem  Fulya më 12 Janar 2015.  Neymar, i cili është në Turqi për të marrë pjesë në një turne në të cilin Acibadem është sponsori  I kujdesit shëndetësore, programoi […] Read More
Saimir Kurti – Ortopedika – Albania
Saimir Kurti – Ortopedika – Albania

Tema: Letër falenderimi Adresa: Spitali Acibadem Ankara 630 Rr.6 Oran Cankaya 06450 Ankara Drejtorisë së Përgjithshme të Spitalit Acibadem Ankara ANKARA I nderuar Drejtor i përgjithshëm, Për shkak të një problem që bashkëshortja ime kishte në këmbë, jemi duke u trajtuar në Departamentin e Ortopedisë në spitalin tuaj. Dëshiroj të theksoj se jemi shumë të […] Read More
×
Search