Tag: organ-transplantation-centers

METODAT E REJA TË CILAT KONSIDEROHESHIN SI “TË PA MUNDURA” NË KIRURGJINË E TRANSPLANTIMIT TË VESHKAVE
METODAT E REJA TË CILAT KONSIDEROHESHIN SI “TË PA MUNDURA” NË KIRURGJINË E TRANSPLANTIMIT TË VESHKAVE

Dështimi kronik i veshkave është gjithnjë e më i përhapur në të gjithë botën dhe zë vendin e gjashtë në shkaqet më të zakonshme të vdekjes së papritur. Në Simpoziumin e Acıbadem mbi Transplantimin e Organeve, u renditen përparimet më të fundit që mundësojnë atë që konsiderohej e pamundur në të kaluarën. Gjithashtu u theksua […] Read More
Të martuar prej një gjysmë shekulli!
Të martuar prej një gjysmë shekulli!

ATA I BENE NJERI-TJETRIT DHURATEN E JETES! Gjendja mjekësore e çiftit Aslanca dhe Düzgün i çoi ata të ndanin historinë e përbashkët në korridoret e të njëjtit spital: Heronjtë e kësaj historie të përbashkët, që kishin një fund të lumtur, i dhuruan bashkëshortëve veshkat e tyre. Përkundër moshës mbi 65 vjeç, donatori dhe marrësi erdhën […] Read More
Transplanti i Organeve Shpëton Jetë
Transplanti i Organeve Shpëton Jetë

Prof.Dr. Remzi Emiroglu na informon rreth teknikave më të fundit dhe shkallën e suksesit për Kryerjen e Transplantit te Mëlçisë. Prof. Dr.Remzi Emiroğlu, një nga ekspertët kryesorë në Grupin Shëndetësor Acıbadem, shpjegon në detaje procesin e transplantit të mëlçisë dhe thekson: “Transplanti i mëlçisë nga një dhurues i gjallë është më i vështiri, sepse në […] Read More
Transplanti i Veshkave – Prof. Dr. Sevgi Sahin
Transplanti i Veshkave – Prof. Dr. Sevgi Sahin

Si të kuptojmë nëse jemi të rrezikuar nga sëmundja e veshkave? Cdo individ ne cdo moshe mund te kete semundje te veshkave. Sëmundja e veshkave nuk shfaq asnjë simptomë në fazën e hershme. Por nëse dikush ka diabet ose hipertension, është një rrezik i sëmundjes së veshkave. Dhe nëse ata kanë histori familjare rreth sëmundjes […] Read More
Prof. Dr.Remzi Emiroğlu, ekspert në transplantin e mëlçisë – na in-formon rreth performancave Acıbadem
Prof. Dr.Remzi Emiroğlu, ekspert në transplantin e mëlçisë – na in-formon rreth performancave Acıbadem

Prof. Dr.Remzi Emiroğlu, ekspert në transplantin e mëlçisë – na in-formon rreth performancave Acıbadem Transplantimi i mëlçisë është një ndër ndërhyrjet më të komplikuara në kirurgji dhe për shumë pacientë është një shans për një jetë normale dhe të shëndetshme. Turqia është një nga vendet më e lartë me normat më të mira të suksesit […] Read More
Në Qendrën e Transplantit të Veshkave të Spitalit Acibadem International është kryer transplanti i 1000-të
Në Qendrën e Transplantit të Veshkave të Spitalit Acibadem International është kryer transplanti i 1000-të

Eshtë kryer transplanti i 1000-të në Spitalin Acibadem International në Qendren e Transplantit të Veshkave. Shkalla e suksesit të transplantit është 98%. Pothuajse 1000 pacientë janë trajtuar me sukses me transplantim të veshkave për rreth tetë vjet që nga fillimi i programit ‘Transplantimi i Veshkave’ në Spitalin Acıbadem International, në të cilin ndodhet ‘Qendra e […] Read More
Epoka e plagëve të pakta pas operacionit për transplantin e veshkave
Epoka e plagëve të pakta pas operacionit për transplantin e veshkave

Në vendin tonë, ku transplantimi i organeve nuk kryhet aq shpesh sa është e nevojshme, donatorët e gjallë që dhurojnë një organ janë një burim shprese për pacientët me mosfunksionim të veshkave. Specialistët kujdesen për procedurat kirurgjike për këta njerëz, të cilët kryejnë operacion thjesht për hir të të afërmve të tyre pa pasur asnjë […] Read More
TRANSPLANTI I VESHKËS, NJË MUNDËSI PËR TË RIFILLUAR JETËN…
TRANSPLANTI I VESHKËS, NJË MUNDËSI PËR TË RIFILLUAR JETËN…

Vehbi Geci është  një ndër pacientët të cilët kanë kryer Transplant të Veshkës në Spitalin Acibadem International. Përkushtimi maksimal i mjekes Prof. Dr. Ülkem Çakır dhe mjekut Prof. Dr. Ibrahim Berber gjithashtu  aplikimi i teknologjisë së avancuar mjekësore bënë që pacienti ti kthehet jetës normale dy javë pas kryerjes së transplantit. Dhuruesja e veshkës e […] Read More
Reduktoni  Kripën+ Pini Ujë Mjaftueshëm + Kryeni Rregullisht Ushtrime
Reduktoni Kripën+ Pini Ujë Mjaftueshëm + Kryeni Rregullisht Ushtrime

Këmbanat e alarmit janë duke rënë për veshkat!Një ndër 7 njerëz në vendin tonë ka sëmundje të veshkave dhe kjo shifër po rritet me shpejtësi. Zakonet e këqija në jetën tonë të përditshme gjithashtu shkaktojnë këtë sëmundje e cila po përparon si një epidemi në të gjithë botën dhe në përgjithësi shfaqet si dëmtimi i […] Read More
Transplanti i Veshkes Shpeton Jete
Transplanti i Veshkes Shpeton Jete

Pacienti me emer Basri Hoxha, per arsye te pamundesise per kryerjen e transplantit te veshkes ne Kosove ka aplikuar ne Spitalin Acibadem. Puna e shkelqyer e doktorave Prof. Dr. Ülkem Çakır dhe Prof. Dr. Ibrahim Berber bashke me teknologjine me te fundit kane bere qe pacienti ne nje periudhe prej 2 javesh te kthehet ne […] Read More
×
Search