Tag: ear-nose-throat

Teknologjia mjekësore sjell shpresë tek miliona pacientë me dëgjim të dëmtuar
Teknologjia mjekësore sjell shpresë tek miliona pacientë me dëgjim të dëmtuar

Në Turqi vlerësohet të këtë gati 3 milion njerëz me aftësi të kufizuara të dëgjimit. Disa janë të dëmtuar që prej lindjes dhe disa zhvillojnë simptoma më vonë, gjë që i bën ata të bien në një ‘heshtje të madhe’. Sidoqoftë, përparimet në teknologjinë mjekësore mund t’i japin fund kësaj heshtjeje dhe të ri prezantojnë […] Read More
METODAT E REJA NE TRAJTIMIN E DIABETIT
METODAT E REJA NE TRAJTIMIN E DIABETIT

Metodat me te fundit teknologjike ne trajtimin e diabetit, zhvillimet ndaj prodhimit të pankreasit artificial  si dhe matesit modern te glukozes qe veprojne si smartphone, kane per qellim te rrisin cilesine e jetes per diabetiket Diabeti, sëmundje e cila ka efekt negativ në cilesinë e jetës është duke përparuar në heshtje në rastet e mosdiagnostikimit. […] Read More
×
Search