CyberKnife

CyberKnife 2017-10-03T10:08:34+00:00

Thika-Cyber

CyberKnife është sistemi i parë dhe i vetëm robotik në botë i radiokirurgjisë për shërimin e të gjitha llojeve të kancerit në të gjithë trupin me saktësi madje edhe brenda një milimetri. Me anë të këtij sistemi rajonet kanceroze në tru apo në trup mund të trajtohen me doza të larta duke i mbrojtur maksimalisht indet e shëndosha ndaj efekteve anësore të rrezatimit.

Në sistemin CyberKnife të teknologjisë me robot të kontrolluar përmes kompjuterit, pajisja e trajtimit rrotullohet rreth pacientit dhe përfundon trajtimin me rrezatim nga qindra kënde të ndryshme. Saktësia e tij në rrezatimi në zonën në shënjestër është rreth 0,95 mm.

Në pacientët e përzgjedhur CyberKnife është përdorur në trajtimin e kancerit të mushkërive, kancerit të prostatës, kancerit të kokës dhe rruazave të qafës, tumoret, kancerit të pankreasit dhe në një numër më të ulët metastazat trupore.

Për më shumë informacione klikoni