Trajtimi i Kancerit

//Trajtimi i Kancerit
Trajtimi i Kancerit 2017-10-03T10:08:34+00:00

Trajtimi-i-Kancerit

Kanceri është një sëmundje e lodhshme frekuenca e së cilës është duke u rritur gradualisht në të gjithë botën. Edhe pse kjo ndryshon sipas llojit dhe zones së kancerit ai mund të shërohet nëse ndërhyrja bëhet në kohën e duhur. Trajtimi korrekt, i ndihmuar nga profesionistët dhe teknologjia e duhur sigurojnë mbështetje kritike të jetës për pacientët me kancer.

Megjithatë, kjo situatë nënkupton se pacientët e kancerit duhet të kalojnë nëpër një proces të gjatë dhe të komplikuar. Pacientët me kancer marrin mbështetje më të madhe nga institucionet mjekësore. Institucionet mjekësore të specializuara në trajtimin e kancerit duhet të kenë personel me përvojë dhe të specializuar, një pasuri të njohurive mjekësore, pajisje të prodhuara me teknologji e metoda moderne mjekësore dhe sisteme të infrastrukturës që do të lejojë koordinimin midis specialistëve. Në bazë të kësaj qasjeje Grupi Shëndetësor Acıbadem ka ndërmarrë hapa të mëdhenj drejt trajtimit të kancerit.

 Qasje multidisiplinare për zgjidhje efektive në trajtimin e kancerit

Zgjidhjet më të efektshme në trajtimin e kancerit janë marrë sipas një metode multidiciplinare sepse onkologjia është një zonë që kërkon bashkëpunimin dhe bashkëvendimin e shumë degëve të shkencës. Konsultimi i mjekëve në degë të ndryshme është jashtëzakonisht i rëndësishëm në diagnostifikimin dhe trajtimin e kancerit dhe kërkon punë të ngushtë në grup. Në strukturat multidiciplinare, specialistët në degët e ndryshme mblidhen së bashku, marrin një vendim të përbashkët dhe ndajnë përgjegjësinë. Si rezultat i kësaj, qendrat duke punuar në bazë të një strukture multidisiplinare marrin rezultate më të suksesshme në trajtimin dhe ndjekjen e kancerit sesa merret në fushën e onkologjisë.
Shërbimet e ofruara në qendrat e Grupit të Spitaleve Acıbadem përfshijnë programe skanimi për diagnostikimin e hershëm të kancerit, duke identifikuar njerëzit që janë të shëndetshëm por në rrezik të kancerit dhe informimin e  këtyre njerëzve dhe të afërmve të tyre në lidhje me parandalimin e tij.

Spitalet Acıbadem u shërbejnë pacientëve me kancer me teknologji të klasit botëror

Grupi i Spitaleve Acıbadem ka sjellë teknologjinë më të fundit në Turqi. Me teknologjinë e zhvilluar, pajisjet më bashkëkohore dhe bagazh të pasur të njohurive dhe përvojës, Spitalet Acıbadem u ofrojnë pacientëve teknologjinë më të fundit të botës në diagnostikimin dhe trajtimin e kancerit.

Grupi i Spitaleve Acıbadem përdor onkologjinë me rreze në 5 spitale. Këto spitale janë në Maslak dhe Kozyatagı spitalet në Stamboll, Bursa, Adana dhe Spitalet Kayseri jashtë Stambollit.

Pajisja Gamma Knife përdoret për trajtimin e tumoreve të trurit dhe ofrohet si trajtim në Spitalin Acıbadem në Kozyatagı, kurse pajisja CyberKnife përdoret për trajtimin e tumoreve në tru dhe në pjesë të tjera të trupit në Spitalin Acıbadem në Maslak. Përveç kësaj, pacientët me kancer janë trajtuar me pajisjen e parë dhe të vetme Rapidarc, e cila zvogëlon kohëzgjatjen e trajtimit për 1-2 minuta, përsëri në spitalin Acıbadem Maslak.

Llojet më të zakonshme të kancerit

 • Kanceri i zgavrës së gojës
 • Kanceri i mushkërive
 • Tumor të trurit
 • Kanceri i lëkurës
 • Kanceri fytit (laringut)
 • Kanceri i mëlçisë
 • Tumoret e kockës
 • Kanceri mezenderit (pjesë e mesit e zorrës së trashë) dhe i rektumit
 • Limfoma
 • Kanceri i gjirit
 • Kanceri i fshikëzës
 • Kanceri i stomakut
 • Kancer pankreatik
 • Onkologji & Hematologji Pediatrike
 • Kanceri i prostatës
 • Kanceri Endometrial (mitrës)
 • Kanceri Cervikal (qafën e mitrës)
 • Kanceri i tiroideve
 • Kanceri Ovarian