Kirurgjia Kardiovaskulare

//Kirurgjia Kardiovaskulare
Kirurgjia Kardiovaskulare 2015-06-17T13:21:21+00:00

Divizioni i Kirurgjisë Kardiovaskulare së Grupit të Spitaleve Acıbadem ofron kujdes të plotë për pacientët e rritur dhe ata pediatrikë nga e gjithë bota me teknikat diagnostike dhe metodat më të fundit të trajtimit.

Divizioni i kirurgjisë kardiovaskulare torakike është i përkushtuar për të ofruar një gamë të gjerë të shërbimeve kirurgjikale për diagnostikimin dhe trajtimin e problemeve komplekse të gjoksit përfshirë mushkëritë dhe ezofagun. Kirurgët torakal të Acıbadem përqafojnë një qasje multidisiplinore duke bashkëpunuar me specialistë në onkologjisë dhe radiologjisë.

Disa nga kirurgjitë e kryera më së shpeshti në spitalet tona përfshijnë:

 • MUSHKËRITË: Operacionet që përfshijnë rezeksionin, rindërtimin, riparimin dhe biopsi të mushkërive.
 • MURI TORAKAL: Operacionet që përfshijnë murin torakal, rezeksion dhe rindërtim të neoplazmës, thorakoplastinë dhe riparimin e pectus excavatum, pectus carinatum dhe deformime të tjera të murit torakal si dhe menaxhimin e paqëndrueshmërisë së murit torakal traumatik.
 • RRUGËT E FRYMËMARRJES: Operacionet që përfshijnë rezeksionin, rindërtimin dhe riparimin e traktit dhe bronkeve për neoplazmës, kufizimet dhe traumat. Operacionet e nevojshme për kontrollin e rrugëve ajrore, duke përfshirë tracheostominë, intubacionin trakeal dhe procedurat endoluminale.
 • DIAFRAGMA: Operacionet që përfshijnë rezeksionin, rindërtimin dhe riparimin e diafragmës.
 • MEDIASTINUM: Operacionet që përfshijnë mediastinumin duke përfshirë biopsinë dhe rezeksionin e neoplazmës, kullimit e infeksioneve, limfadenektominë mediastinale, mediastinotominë dhe mediastinoskopinë.
 • CIPA E ZEMRËS: Operacionet e cipës së zemrës duke përfshirë rezeksionin, rindërtimin dhe kullimin (drenazhimin).
 • ENDOSKOPIA: Procedurat endoskopikeduke përdorur që fushën fleksibile dhe të ngurtë si dhe instrumentimi i pemës trakeobronkiale dhe ezofagut.
 • NYJET LIMFATIKE: Operacionet për biopsi të cervikalit, nyjeve limfatike mediastinale dhe aksillare.
 • HIPERHIDROZË: Operacionet në nervat torakalë dhe simpatikë.
 • DALJET TORAKIKE: Operacionet për të korrigjuar anomalitë në dalje të kraharorit.
 • PLEURA: Operacionet për menaxhimin e mezotheliomas pleurale, probleme të hapësirës pleurale duke përfshirë thorakocentesis, thoracostomi tub, shunting për derdhje pleurale, menaxhimin e pneumotoraksit, pleurektominë, dekortikacionin, kullimin dhe rezeksionin e emfizemës .
 • EMFIZEMA: Operacionet për korrigjime funksionale dhe komplikacione të emfizemës.
 • TRAUMA: Operacionet për lëndimet traumatike në gjoks dhe në organet brenda gjoksit si dhe pasojat e tyre.

 

Qasjet kirurgjikale të departamentit tëkirurgjisë së kraharorit në Acıbadem

 

 • Kirurgjia Invazive Minimale (VATS ) – për Kancerin e mushkërive në fazë të hershme

Trajtimi i kancerit të mushkërive mund të jetë kurues për fazën e hershme të sëmundjes. Trajtimi më i përshtatshëm për kancerin e mushkërive mirret perms një hetimi të gjerë të pacientit nga një këshill i cili përbëhet nga mjekë me përvojë si onkologë mjekësorë, onkologë rrezatimi, mjekë për gjoksin, kirurgë të kirurgjisë torakale, radiologë, patologë dhe specialistë të mjekësisë nukleare. Kur hetimet tregojnë se operacioni do të kurojë sëmundjen operacioni kryhet nga kirurgët të cilët kanë përvojë në kirurgjinë e kancerit të mushkërive. Në Grupin e Spitaleve Acıbadem divizioni i kirurgjisë së kraharorit kirurgjia invazive minimale, kirurgjia torakale me video-asistim (VATS)” kryhet në fazë të hershme.

 • Qasja VATS në kirurgjinë e gjoksit

VATS është një qasje kirurgjikale invazive minimale për të trajtuar tumoret e mushkërive në fazë të hershme duke përdorur mikroinstrumentet dhe tre prerje të vogla prej 2 ose 3 cm në gjatësi. Një kamera e vogël video futet përmes një prej prerjeje për të mundësuar kirurgun e kraharorit të shohë zgavrën e kraharorit. Nxjerrja e nodulave të mushkërive dhe lobeve bëhet duke përdorur një qese pa hapjen e gjoksit.

 

Përparësitë e kësaj procedure invazive minimale përfshijnë:

 • Qëndrime të shkurtra në spital
 • Më pak dhimbje pas-operative
 • Më pak të çara/gërvishtje
 • Kohë të shpejtë për shërim