Kirurgjia Dentare & Orale

//Kirurgjia Dentare & Orale
Kirurgjia Dentare & Orale 2017-10-03T10:08:33+00:00

dentistry-oral-surgery

Në departamentet e Stomatologjisë dhe Kirurgjisë Orale të Grupit të Spitaleve Acıbadem specialistët dentarë ofrojnë kujdes të shquar në klinikat tona moderne të pajisura me teknikat më bashkëkohore. Në Acıbadem ekipi i mjekëve dentarë përfshin dentistë të përgjithshëm, endodontistë, periodontistë, kirurgë oralë, maksillofacialë dhe higjienistë dentarë.

Klinikat dentare Acıbadem ofrojnë standardet më të larta të teknologjisë me metoda sterilizimi superiore duke siguruar trajtimin dentar më të sigurtë të mundshëm. Dhoma të veçanta operative brenda klinikave janë të pajisura plotësisht për të mundësuar trajtim dentar nën anestezi të përgjithshme ose të plotë. Pacientët me fobi dentare ose aftësi të kufizuara mund të qetësohen në këtë atmosferë relaksuese dhe të sigurtë.

Specialistët tanë dentarë janë në gjendje për të trajtuar spektrin e plotë të problemeve të gojës dhe dhëmbëve në mënyrë që t’ju japin një buzëqeshje të shëndetshme.

Trajtimet që ne ofrojmë përfshijnë:

Zgjidhjet dentare

Ura & kurora

dental-solutionsKur ka një strukturë me pak dhëmbë të mbetur zakonisht vendoset dhëmbi me kurorë prej porcelani.

Në rastet kur një dhëmb mungon edhe pse vendosja me implantim në vend të tij është zgjedhja jonë e parë, nëse implanti është kundërindikuar kjo zonë zëvendësohet me një urë. Dhëmbët në të dyja anët e dhëmbit të humbur shërbejnë për të mbajtur protezën në vend.

Ne preferojmë materiale me cilësi të lartë të tilla si i gjithi prej porcelani ose porcelani të përzierë me restaurime metalesh të çmuara në përputhje me nevojat estetike, biologjike dhe mekanike. Edhe në rastet estetike kur forca e përmirësuar është e rëndësishme ne përdorim kurora porcelani të mbështetur zirkoniumdioxide pa metal që shkrihen natyrshëm me dhëmbët dhe mishrat tuaj.

Ortodontikë

Nofulla është një specialitet i stomatologjisë që është i lidhur me trajtimin e kafshimeve jo të duhura të cilat mund të jenë një rezultat i parregullsisë së dhëmbit, marrëdhënieve të paekuilibruara të nofullave ose që të dyjave.

Pavarësisht se çfarë moshe keni, nofulla mbron kafshimin tuaj duke maksimizuar efektivitetin e dhëmbët tuaj në kryerjen e funksioneve të tyre dhe të krijon një buzëqeshje të drejtë dhe të bukur. Ortodontika përfshin ripozicionimin e dhëmbëve dhe rrënjëve që ndodhen nën të duke ofruar mbështetje më të mirë për kurorën e dhëmbit. Trajtimi ortodontik është i lidhur me benefitet për një tërheqje më të madhe estetike, komfort të rritur dhe kohë të reduktuar trajtimi.

Trajtimi ortodontik gjithashtu mund të rinovojë pamjen e fytyrës tuaj duke riformuar nofullën, qafën dhe buzët sidomos kur kombinohet me procedurat kirurgjike maksilofaciale. Përveç kësaj, edhe dhëmbët e rreshtuar në mënyrë të drejtë e bëjnë më të lehtë për të ruajtur higjienën orale.

Teknologjia dhe materialet e reja mundësojnë trajtim më të rehatshëm, më efikas dhe më të shpejtë se kurrë. Ortodontika moderne ofron mbajtëse estetike të pastra të reja, të padukshme dhe trajtim super të shpejtë.

Implante

Implantet janë rrënjë me pak titan të cilat janë të vendosura në kockat e nofullave aty ku dhëmbët mungojnë. Implantet janë produktet më të fundit teknologjike në stomatologji. Në vitin 2007 implantet janë aplikuar në të gjithë botën nga një mesatare prej 1,5 milionë njerëz. Sikurse funksionin restaurues dhe estetik, implantet ruajnë edhe strukturën e fytyrës duke parandaluar humbjen e eshtrave e cila ndodh kur dhëmbët mungojnë.

Në përgjithësi të gjitha procedurat e implantit kryhen me një injeksion të thjeshtë lokal anestezie në një karrige dentare të rehatshme. Pas vendosjes së implantit, marrja përsipër e qetësuesve kundër dhimbjeve është e mjaftueshme për dhimbje të lehtë. Ne rekomandojmë qetësim stomatologjik për pacientët tanë që kanë frikë prej trajtimeve dentare.

Restaurime të lidhjes

Materialet përbërëse të dhëmbit lidhës me ngjyrë në dhëmb kanë qenë një teknikë dentare për shumë vite.

Përparimet e kohëve të fundit kanë rritur qëndrueshmërinë, forcën dhe jetëgjatësinë e këtyre restaurimeve. Kjo është një mënyrë shumë konservatore për të riparuar një dhëmb që është vetëm pak i prishur, lehtësisht i ciflosur, i çngjyrosur apo dhëmb i veshur. Përveç këtyre, procedurat estetike si zbardhja e dhëmbëve, mbyllja e hapësirave dhe sigurimi i një pamjeje të drejtë të dhëmbëve mund të bëhet edhe në një vizitë të vetme.

Protezat transparente

Kombinimi i kurorave të veçanta të cilat janë të padukshme dhe ngjitja e tyre me saktësi sigurojnë stabilitet të përsosur dhe një buzëqeshje të bukur pa pamjen e ndonjë metali në gojën tuaj.

Gingivitis

Sëmundjet periodontale janë ndër faktorët më të zakonshëm të humbjes së dhëmbit në të gjithë botën.

Strukturat përreth dhëmbit si indet, mishi i dhëmbëve, kockat e ligamentet njihen si periodontium. Në përgjithësi, procedurat e higjienës orale që ju të bëni në shtëpi të tilla si larja dhe pastrimi me fill dhe trajtime rutinë profesionale të bëra nga dentisti tuaj të tilla si shkallëzimi ulstrasonik janë të mjaftueshme për të parandaluar sëmundjet periodontale.

Por në disa raste, trajtime të përparuara të tilla si operacioni në gjuhë, planifikimi rrënjës dhe transplantim i indeve kryhen në klinikën tonë për të ndaluar infeksionin për të eliminuar xhepa të thellë dhe për të rindërtuar indet e humbura.

Dhëmballët

Nxjerrja e dhëmbëve të pjekurisë është një nga procedurat më të zakonshme në stomatologji. Ne nuk preferojmë të nxjerrim ndonjë prej dhëmballëve të pjekurisë përveç nëse kjo përbën një kërcënim për indet dhe dhëmbin fqinjë. Kur kemi të bëjmë me dhëmballën e ndikuar e cila është e mbuluar tërësisht me kockë ne rekomandojmë qetësim për rehati të pacientit tonë.

Disfunksionet TMJ (nyjes temporomandibulare)

dentalTermi ” Disfunksioni TMJ ” përshkruan një çekuilibër në marrëdhënien e nofullës me kafkë. Ky çekuilibër shkakton dy probleme për ata që vuajnë prej saj. Së pari ajo çon në shtrirjen e pahijshme të nyjeve temporomandibulare (TMJ) të cilat lidhin këto dy kocka. Së dyti, ajo krijon mosmarrëveshje në muskuj të cilat bashkëngjitin kockat. Kaskada e simptomave të dhimbshme që lindin vetëm nga këto dy probleme është tronditëse për shumicën e njerëzve. Edhe pse në të shumtën e rasteve dhimbja nuk është në të vërtetë në TMJs, ju mund ta ndjeni vetëm duke shtypur gishtat përpara veshëve dhe duke hapur dhe mbyllur gojën.

Zgjidhjet estetike

Verniqet

implants[/fusion_imageframe]Stomatologjia estetike me të vërtetë po e ndryshon “fytyrën” e kujdesit oral në ditët e sotme duke u ofruar pacientëve buzëqeshje të bukur dhe funksionale. Duke qenë një nga modalitetet e trajtimit më konservatore procedurat e lustrimit me laminat porcelani është si piketë estetike e stomatologjisë.

Kjo është një mënyrë e mrekullueshme për të korrigjuar dhëmbët e çngjyrosur, të shtrembër, të veshur jashtë, me hapësira, të keqrenditur dhe problemet e kafshimit ndërsa ka mundëson buzëqeshje më të bukur.

Verniqet laminat prej porcelani janë guaska shumë të holla të petëzuara prej materiali qeramike që janë të lidhura në anën e përparme të dhëmbëve në mënyrë që të krijojë një përmirësim estetik dhe funksional për dhëmbët, gojën dhe gjithë buzëqeshjen.

Dizanjimi buzëqeshjes

“Smile design” është me të vërtetë një punë arti që përmirëson estetikën e buzëqeshjes tuaj. Sytë, linja e buzës, ngjyrimi, nivelet e mishit, fytyra dhe shumë më tepër mirren në konsideratë kur një buzëqeshje projektohet për atë person.

Termi dizajnim i buzëqëshjes vlen për rritjen e një buzëqeshje duke përdorur një kombinim të metodave. Ne mund të zgjedhim nga një numër të procedurave të projektimit të buzëqeshjes si zbardhim të dhëmbëve dhe lidhje direkte skicë, implantet dentare, ortodontike, nofullës të verniqeve prej porcelani etj. Të gjitha këto metoda përfshihen për të siguruar që ju të pajiseni me të gjitha aspektet e një buzëqeshjeje të bukur.

Rregullimi i mishërave të dhëmbëve

smile-designMishi i dhëmbëve është si një kornizë e dhëmbëve tuaj. Mishi I dhëmbëve joestetik mund të japë një pamje të pakëndshme për të gjithë buzëqeshjen dhe fytyrën.

Shumë njerëz ngatërrojnë këtë problem duke menduar se ata kanë dhëmbë të shkurtër. Në të kundërtën, ata mund të kenë strukturë dhëmbi të bardhë të sedeftë nën dhëmb dhe rritje të jashtëzakonshme e indeve të mishit të dhëmbëve. Konturimi estetik me gomë është një procedurë kirurgjikale shumë efikase në raste të tilla.

Grumbullim

Mungesa e hapësirës mund të shkaktojë disa rrotullime në harkun dentar. Kjo situatë përfundon me higjienën orale shtrënguese. Përveç kësaj, grumbullimi mund të japë një pamje të pakëndshme për buzëqeshjen në tërësi dhe në fytyrë. Modalitetet e trajtimit mund të jetë nofulla dhe verniqet laminat prej porcelani.

Ndryshimi i ngjyrës së dhëmbit

Përdorimi tetracyline në moshat e hershme, dhëmbët jovitalë, mbushjet amalgamë prej argjendi, duhani dhe ushqime artificiale me ngjyrë janë disa nga arsyet që mund të shkaktojnë çngjyrime të rënda të dhëmbit. Edhe pse zbardhimi i dhëmbëve është i sigurtë, efektiv dhe një mënyrë efikase për të përmirësuar në mënyrë dramatike çngjyrimet, ai nuk mund të ketë rezultate të kënaqshme në raste të rënda dhe kur ka dëmtim të tepruar të smaltit.

Restaurime të plotë të gojës

Rehabilitimi i plotë i gojës korrigjon defektet në pozicion kafshimi dhe rrit buzëqeshjen.

Nga kombinimi i shkencës dhe teknologjisë së stomatologjisë neuromuskulare me mjeshtërinë e stomatologjisë estetike, rehabilitimi i plotë i gojës krijon një buzëqeshje që është funksionale, e rehatshme dhe të bukur.

Nëse dhëmbët tuaj janë konsumuar, thyer ose mungojnë, nëse keni dhimbje rreth nyjeve të nofullës, dhimbje koke, dhimbje të shpinës ose zbutje të muskujve, në qoftë se ju keni mpirje të pashpjegueshme në gishtat dhe krahë – simptomat që shkaktojnë probleme në kafshimin dhe pamjen e gojës atëherë ju duhet të merrni në konsiderim një rehabilitim të plotë të gojës. Në raste të tilla gjithmonë merrni më parë trajtim TMJ.

Restaurime pa metal

Me teknologjitë moderne të ngjitjes dentare, rrëshirat, lazer, dhe qeramikat restaurimet e reja porcelani janë të afërt me natyrën rivalizuese në forcë, veshje, funksion dhe pamje.

Materialet e reja na lejojnë që të lidhim dhëmbët përsëri së bashku duke i rivendosur përsëri virtualisht në fuqinë e tyre, pa invazivitetin e kurorave me mbulim të plotë. Kjo është teknika më konservatore e cila ruan strukturën më origjinale të shëndetshme të mundshme të dhëmbit.

Zbardhime

whiteningNdonjëherë një trajtim i thjeshtë zbardhimi bën ndryshime dramatike në buzëqeshjen tuaj. Sistemi i zbardhjes është shumë efektiv në trajtimin e njollave të vrazhda të shkaktuara prej vitesh nga çaji, kafeja, pijet e gazuara, pirja e duhanit apo edhe njollat tetracycline të fëmijërisë. Sistemet që ne jemi duke përdorur në klinikën tonë janë të sigurta, të shpejta dhe të përshtatshme.

Ju mund të zgjidhni sistemin e zbardhjes në shtëpi në të cilën ju duhet të vishni dhëmbët tuaj me zbardhues për 15 minuta deri në 2 orë, për 5 – 10 ditë. Megjithatë, ju ndoshta nuk keni shumë kohë për këtë procedurë. Këtu ju ndihmon sistemi i zbardhimit për zyra.

Më e mira nga të gjitha do të ishte nëse ju do të mund të pushonit me një batanije të rehatshme dhe shihni filma përderisa bëni trajtimin. Këtë ju mundëson spitali Acıbadem ku pas një ore trajtimi përfundon duke ju dhuruar juve një buzëqeshje më tërheqëse dhe duke u dukur me vite më të rinj.