da Vinci

//da Vinci
da Vinci 2017-10-03T10:08:33+00:00
Cyberknife-technology

Roboti “Da Vinci” është krijuar nga NASA për të kryer operacione tek astronautët në hapësirë ​ duke përdorur mikrolëvizje dhe duke gjeneruar imazhe tre dimensionale. Prandaj me anë të kësaj aparature edhe operacioni më i vështirë mund të kryhet në mënyrë të sigurtë. E vetmja gjë e nevojshme është një mjek i ulur në tastierën e kirurgut e cila gjendet jashtë zonës kirurgjikale.
Roboti “Da Vinci” përdoret në shumë fusha, veçanërisht urologji, kirurgji kardiovaskulare, kirurgji të përgjithshme, otorinolaringologji dhe gjinekologji.